Wednesday, April 22, 2009

Сексуални чувства

Повеќето млади луѓе влегуваат во пубертет меѓу дванаесеттата и шеснаесеттата година од животот. Пубертетот носи со себе физички и емотивни промени, а една од овие промени е и интензивирањето на сексуалните чувства.Имањето сексуални чувства е нормално и природно, иако тие знаат да бидат збунувачки и тешки за контролирање и може да наведат на прерано почнување со сексуалниот живот.Сексуалните чувства претставуваат важен дел за подоцнежното градење здрави, емотивни врски со партнерот.
За многу млади луѓе претставува тешкотија одредувањето на вистинската возраст за почеток со сексуалниот живот.Важно е да се запомни дека нема точно одредено време кога тоа треба да се направи.Некои млади луѓе почнуваат со секс заради популарност, љубопитност и слично, иако за вакво нешто најважна е телесната и емотивна подготвеност.

2 comments:

  1. LELELEL MARTICKA I JA BEV ZBUNETA MNOGU I USTE SUM ZBUNETA :(:( SAKAM DA MI PREPISETE TERAPIJA VAKA VISE NE BIVA :(:(:(

    SIFRA: ZBUNETA
    HAHAHAHAHAHAH

    POZDRAV
    http://20poeni.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Ajde ajde ke sedneme ke napraime edna terapija, nema da bides veke zbuneta samo javi se za termin,zatoa sto momentalno sme pozafateni otkako pocnavme so rabota vo javnost:))))))
    Pozdrav i do tebe Rakunce(ili Zbuneta)

    ReplyDelete